TUINONTWERP

De visie van de tuinontwerper wordt gevormd door ervaring, creativiteit en noviteit. Het oproepen van emoties is dan ook een belangrijke eigenschap van een goed ontworpen tuin. Een tuinontwerper dient zijn kennis van materialen, planten en ervaring te kunnen combineren met de wensen van de tuinbezitter.

Om deze wensen te vertalen naar een ontwerp is er tijd nodig om te inventariseren waar de interesses liggen. Dat schept een band, waardoor jullie gevoel krijgen bij het ontwerp. Als ontwerper weten we de balans tussen de praktische en esthetische kant van het bedenken en realiseren van jullie tuin

Praktische en esthetische uitgangspunten zijn dan ook van groot belang voor een goed ontwerp.


 

TUINAANLEG

Met de ontwerptekening in handen van onze vakkundige en geschoolde hoveniers wordt het begin gemaakt van uw droomtuin.

De tuin verandert in eerste instantie, met behulp van onze veelzijdige apparatuur, op efficiënte wijze in een kale zandvlakte. Vervolgens doen we voorbereidingen om de bodemstructuur te verbeteren. Zoals het aanbrengen van zandcunetten op diepte om verzakkingen te voorkomen. Kabels en leidingen dienen tijdig ingegraven te worden voordat we aan het zichtwerk beginnen.

Vervolgens plaatsen we de nieuwe materialen in de tuin, zoals: bestrating, schuttingen, beschoeiing en veranda’s. Ook werken we de randen van eventuele vijvers af. De sfeer wordt uiteindelijk bepaald door de beplanting die samen met de eerder aangebrachte elementen in harmonie een staaltje vakwerk oplevert.


 

TUINONDERHOUD

Onderhoud in de tuin is van groot belang om de structuur vast te houden. Wanneer u de tuin niet met enige regelmaat onderhoudt, gaat de tuin er op achteruit. U betrapt zichzelf misschien op uitspraken als: geen tijd, geen zin, te druk met andere dingen. Of u hebt gewoon niet voldoende kennis in huis. U kunt bij ons wekelijkse, jaarlijkse of meer jaarlijkse onderhoudscontracten afsluiten. Maar uiteraard zijn wij ook op afroep beschikbaar. Wij zijn flexibel en willen u helpen de structuur in uw tuin te behouden.

Waarmee kunnen wij u helpen?